GPS

GPS is de afkorting van de Engelse term “Global Positioning System”, in het Nederlands “wereldwijd plaatsbepalingssysteem”.

Het systeem bestaat uit 24 satellieten die in een baan om de aarde draaien. Deze satellieten zenden radiosignalen uit. Via een zogenaamde GPS-ontvanger kun je deze signalen op de grond ontvangen. De GPS-ontvanger kan aan de hand van de signalen bepalen waar de ontvanger zich bevindt.

GPS kennen we vooral van de autonavigatiesystemen. Dergelijke systemen hebben een gedetailleerde wegenkaart, die gebruikt wordt om een routebeschrijving te bepalen van vertrekpunt naar bestemming. Onderweg stelt het GPS-deel van het navigatiesysteem voortdurend de actuele locatie vast en past de routebeschrijving als dat nodig is aan.

GPS wordt echter ook steeds meer gebruikt tijdens het wandelen en fietsen. En waar je je ook bevindt, met een GPS-ontvanger op zak is verdwalen verleden tijd. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en hoe dat in zijn werk gaat, neem dan eens deel aan de Workshop GPS voor beginners!

 

Laatste nieuws

  • A.s. zondag weer een gratis Nordic Walking clinic, lees hier verder...
  • De nieuwsbrief van februari is uit, lees de nieuwsbrief hier.
  • Nieuwe Mind-Walk cursussen gepland in 2018, lees snel verder ...
  • Ben je benieuwd naar de themawandelingen die in 2018 worden georganiseerd? Kijk dan hier: themawandelingen

Klik hier om in te schrijven!

Balance Support

Praktijk voor voeding, beweging en massage

Natasja den Otter
Mind-Walk trainer
NGS Sportmasseur
BGN Gewichtsconsulent
Allround Wandelsport Instructeur