Massage en kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker in je eigen leven, dan staat de wereld even stil. Alles komt in het teken te staan van ziek zijn en het overwinnen van de ziekte. Je komt in een stroomversnelling van emoties terecht. Veelal moet je verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan. Voor jezelf en jouw omgeving is dit een moeilijke tijd.

Massage geeft geen genezing maar kan in dit proces een grote steun zijn. Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest.

Massage kan in elke fase:
tijdens de behandeling – Je bent misschien met chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie bezig. Ook nu kan je ter ondersteuning gemasseerd worden. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven.
na de behandeling – Je komt in het controletraject. De behandeling is klaar, maar om de zoveel tijd moet je naar het ziekenhuis voor controle. Dit geeft spanning en onzekerheid. Je kan nog klachten hebben van de behandeling. De massage kan je herstel ondersteunen. Je kan de regie over je eigen lijf en leven weer gaan voelen en er contact mee maken.
wanneer je niet meer beter wordt – Massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar emoties gevoeld mogen worden.

Hoe ziet de massage eruit?
Voordat je voor de eerste keer komt, ontvang je een anamneseformulier. Deze vragenlijst kun je thuis op je gemak invullen en terugsturen. Tijdens het eerste consult zullen we samen de vragenlijst bespreken. De massage wordt aangepast aan de fase en behandeling waarin jij je bevindt en je lichamelijke klachten en conditie op dat moment, dit bepaalt tevens de duur van de massage. Natasja den Otter heeft de training Massage en Kanker gevolgd bij de Stichting Voor Jou (www.stichtingvoorjou.nl).

Locatie
In principe worden de massages gegeven in de praktijkruimte van Balance Support aan de Molenstraat 20 te Goirle. Ben je niet in de gelegenheid om naar de praktijkruimte te komen, dan is een massage bij jou thuis of in het ziekenhuis ook mogelijk.

Interesse?
Wil je meer informatie of een massagebehandeling boeken, neem dan contact op via mail: natasja@balancesupport.nl

.

Laatste nieuws

  • De nieuwsbrief van voorjaar 2024 is uit, lees de nieuwsbrief hier!
  • Ben je benieuwd naar de themawandelingen die in 2024 worden georganiseerd? Kijk dan hier: themawandelingen

 

Balance Support

Praktijk voor voeding, beweging en massage

Natasja Reinieren
Mind-Walk trainer
NGS Sportmasseur
Gewichtsconsulent
Allround Wandelsport Instructeur